top of page

Leerlingen deden mee aan het Jur-Festival!

Het Jeugd Symfonie Orkest Drenthe (JSOD) deed mee met het Jur-festijn van het Ricciotti ensemble. Meer dan 175 jongeren uit het hele land kregen de kans om mee te maken hoe het is om het Ricciotti te zijn, wat inhoudt:

Spelen op de gekste locaties, voor alle soorten publiek. Allerlei muziekstijlen spelen met een geweldige podiumpresentatie en vooral: een fantastisch leuke dag voor zowel muzikanten EN publiek! In totaal waren er die dag 6 orkesten, verdeeld over het hele land.

Al vroeg in de ochtend vertrok de groep van het JSOD per minibus naar Apeldoorn om daar in het orkest Oost, samen met andere jonge muzikanten, te gaan repeteren. Na de lunch stond de touringcar klaar en ging het orkest voor optredens het land in! Het eerste optreden van orkest Oost was voor demente bejaarden in een zorginstelling in Apeldoorn. Daarna volgde een optreden in een centrum voor jonge vluchtelingen in Borculo.

Aan het einde van de dag kwamen alle zes orkesten vanuit het hele land samen in de Werkspoorkathedraal in Utrecht.

Samen vormden zij met het 'echte' Ricciotti ensemble een groot 200-koppig orkest en gaven daar een spectaculair slotconcert.

Dat deze dag voor de deelnemers een bron van inspiratie is voor hun muzikale activiteiten bleek wel uit de uitspaken van de deelnemers die we deze dag hoorden: “Later wil ik violiste worden of kok!” en “Als ik later heel goed ben dan wil ik in het echte Ricciotti!”, door andere orkestleden weer beaamd met een overtuigd “Ik ook, ik ook!”.

Het JSOD had in voorbereiding op dit festival zes weken aan de muziek gerepeteerd onder leiding van Saskia Rozeveld.

NIEUWS!
bottom of page