top of page
Jouw Muziek

Miniconcertjes voor ouderen

Verhalen van ouderen verklankt in een muzikale improvisatie

Veel ouderen hebben een moeilijke tijd achter de rug. Door de Coronatijd hebben zij veelal teruggetrokken moeten leven, met een flinke beperking van hun sociale contacten.

Nu de meesten van hen gevaccineerd zijn of binnenkort gevaccineerd zullen worden, is het tijd voor contact met de buitenwereld! Violiste Saskia Rozeveld zoekt dat contact door bestaande muziek te spelen waar de ouderen van houden en door vervolgens naar hun verhalen te luisteren en deze te verklanken in een improvisatie.

 

Snapshot 2 (21-4-2021 16-22).png
logo-kunstraad_CMYK.jpg

In het project 'Jouw Muziek' legt violiste Saskia Rozeveld op muzikale wijze contact met ouderen.

De ouderen worden thuis bezocht, in woonvormen voor ouderen in de provincie Groningen.

Saskia legt allereerst muzikaal contact met de bewoner door het spelen van een of meerdere stukken muziek naar keuze uit verschillende genres uit de jaren '50 en '60, of klassieke muziek. Vervolgens vraagt zij de bewoner een herinnering met haar te delen. In dit gesprek kan Saskia zich echt verbinden met de bewoner. Nadat de bewoner zijn of haar verhaal heeft gedeeld verklankt Saskia het verhaal via een improvisatie op haar viool. Zo ontstaat een gedeelde beleving van een herinnering tussen muzikant en bewoner in het moment zelf.

 

Doelgroep:

Ouderen

Opzet miniconcertjes:

Bestaand muziekstuk- gesprek- improvisatie- bestaand muziekstuk (zoals: muziek van Vivaldi, Ede Staal, Ramses Shaffy, The Beatles).

De bewoners worden thuis bezocht. Dit kunnen alleenwonenden of samenwonenden zijn.

Coronaproof:

Nu alle ouderen bijna allemaal gevaccineerd zijn zal de dagelijkse gang van zaken vermoedelijk snel weer terug gaan naar de situatie van voor maart 2020.

Het zal in deze concertjes altijd mogelijk zijn anderhalve meter afstand te bewaren, want in dit concept is het slechts één muzikant die de bewoners bezoekt. Het betreft een strijkinstrument, er wordt niet gezongen of geblazen.

 

Wanneer:

Speelperiode juni t/m september 2021

Dit project is financieel mogelijk gemaakt door :

bottom of page