top of page

Iedereen kan het leren - vrijheid in spelen - ontwikkel je creativiteit - workshops

Muziekimprovisatie

Muziekimprovisatie voor iedereen!

Muziekimprovisatie is sinds enkele jaren onderdeel geworden van mijn praktijk. Ik improviseer zelf met diverse musici en ik geef improvisatieworkshops.

Als je improviseert speel je de muziek die bij je opkomt meteen op je instrument. Ik vind het zelf heerlijk om vrijheid in spelen te ervaren zonder afgebakende grenzen en op een heel directe manier te communiceren met mijn medespelers.

In 2015 volgde ik de opleiding 'Kobranie'. Dit is improviseren onder leiding van een 'processor'(dirigent) en in 2019 behaalde ik het diploma 'Improvisatiecoach' bij de Improvisatieacademie in Amsterdam. (CRKBO erkend)

 

Workshops muziekimprovisatie

Workshops voor mensen die al een instrument kunnen bespelen en voor mensen zonder muzikale ervaring.

Veel mensen zouden graag willen improviseren, maar denken dat het te moeilijk voor hen is.

In mijn workshops krijg je concrete handvatten aangeboden en zul je ontdekken hoe eenvoudig het eigenlijk is. 

Er zijn geen foute noten! En... iedereen die het wil kan het leren!

 

Kleine groepen

Voor muzikanten die al een instrument bespelen. Beginners en gevorderden. Het spelniveau op het instrument is niet van belang. Samen maken we onder mijn begeleiding improvisaties. De improvisaties kunnen zowel vrij zijn, zonder akkoorden of toonladders, als binnen bepaalde toonladders.

 

Grote groepen

Voor grote groepen van 5 tot maximaal 20 personen. Ik treed hierbij op als 'processor' (dirigent) en geef door middel van tekens richting aan de improvisatie. De tekens kunnen bijvoorbeeld als onderwerp hebben: hard/zacht, Langzaam/snel, hoog/laag, melodie, etc, maar kunnen ook een stijl aangeven.

Eerder gaf ik improvisatieworkshops bij:  Drents Museum, Symfonica in D, Talent XL Deventer, Jeugd Muziek Concours Oost, Art Fusion, Muziekschool Klankrijk Drenthe,  Aletta Jacobs College, en binnen mijn eigen praktijk.

Surfen

Samen improviseren kan je het

gevoel geven dat je aan het

surfen bent.

Samen spring je op dezelfde golf

en laat je daarop meevoeren.

Impro Tuinwijk.png
bottom of page