top of page
Workshop Muziekimprovisatie

Datum: zaterdag 6 april 2024
Tijd: 10.00 - 14.00 uur uur
Plaats: Podium Zuidhaege, Zuidhaege 2, Assen
Prijs: € 57,50

Aantal deelnemers: 5-12

Leeftijd: Volwassenen

Informatie en aanmelding: via het contactformulier op de contactpagina of door een mail te sturen: s.rozeveld@kpnmail.nl

Aanmelden kan tot 20 maart 2024

Iedereen kan improviseren!

DSC_0023

DSC_0023

DSC_0018

DSC_0018

DSC_0016

DSC_0016

DSC_0015

DSC_0015

DSC_0014

DSC_0014

Tijdens deze workshop leer je de basisprincipes van vrije muziekimprovisatie en krijg je de kans om te experimenteren met verschillende muzikale ideeën. Je leert hoe je kunt improviseren op je instrument en hoe je samen kunt spelen met anderen in een improvisatiesetting.

Ook maak je kennis met de basisbeginselen van tonale improvisatie (improviseren vanuit een toonladder en harmonie).

Samen laten we fonkelnieuwe muziek ontstaan, die magische momenten kan opleveren wanneer alles opeens klopt en samenvalt.

Aan de hand van eenvoudige oefenvormen en improvisatie-ideeën leer je improviseren. Ervaring met of kennis van improvisatie is niet nodig. Schroom niet om mee te doen! Iedereen kan improviseren, foute noten bestaan niet!

Bij improvisatie draagt iedereen zijn steentje bij. Er zijn veel verschillende vaardigheden te ontwikkelen, zoals luisteren naar elkaar, overzicht houden en reageren vanuit je intuïtie. Het speelniveau op je eigen instrument is slechts één van deze vaardigheden; we gaan er daarom vanuit dat je je instrument in de basis beheerst (minimaal 1 jaar actief les).

En wat moet je je daar nou bij voorstellen? Nou, zoiets bijvoorbeeld: Klik hier om een filmpje te bekijken van een uitvoering door cursisten.

Ben je nieuwsgierig? Heb je al eens geïmproviseerd of juist nog nooit? Verras jezelf en doe mee met een improvisatieworkshop!"

bottom of page