top of page
Workshop Muziekimprovisatie

Datum: zaterdag 23 september 2023
Tijd: 10.00 - 14.00 uur uur
Plaats: Podium Zuidhaege, Zuidhaege 2, Assen
Prijs: € 57,50

Aantal deelnemers: 5-12

Leeftijd: Volwassenen

Informatie en aanmelding: via het contactformulier op de contactpagina of door een mail te sturen: s.rozeveld@kpnmail.nl

Iedereen kan improviseren!

DSC_0023

DSC_0023

DSC_0018

DSC_0018

DSC_0016

DSC_0016

DSC_0015

DSC_0015

DSC_0014

DSC_0014

In deze workshop leer je de basisprincipes van vrije muziekimprovisatie en krijg je de kans om te experimenteren met verschillende muzikale ideeën. Je leert hoe je kunt improviseren op je instrument en hoe je samen kunt spelen met anderen in een improvisatie setting.

Samen laten we fonkelnieuwe muziek ontstaan, die magische momenten kan opleveren als opeens alles klopt en samenvalt.

Aan de hand van simpele oefenvormen en improvisatie-ideeën leer je improviseren. Ervaring met- of kennis van improvisatie is niet nodig.
Schroom niet om mee te doen! Iedereen kan improviseren, foute noten bestaan niet!

Bij improvisatie draagt ieder zijn steentje bij. Er zijn heel veel verschillende vaardigheden om te ontwikkelen. Hierbij kun je denken aan: luisteren naar elkaar, overzicht houden en reageren vanuit je intuïtie. Het speelniveau op je eigen instrument is slechts één van deze vaardigheden, we gaan er daarom alleen vanuit dat je je instrument in de basis beheerst (minimaal 1 jaar actief les.)

En wat moet je je daar nou bij voorstellen? Nou, zoiets bijvoorbeeld: Klik hier om een filmpje te bekijken van een uitvoering van cursisten.

Ben je nieuwsgierig? Heb je al eens geïmproviseerd of juist nog nooit? Verras jezelf en doe mee met een improvisatieworkshop!

bottom of page